Pierwsze włoskie piwo kraftowe BIRRA BALADIN
Pierwotnie browar Baladin powstał jako BrewPub, czyli browar i bar w jednym, w małej wiosce w regionie Piemont na północy Włoch. Było to pierwsze, włoskie piwo kraftowe. Piwo szybko zyskiwało nowych zwolenników, co wymusiło konieczność rozbudowy browaru. Dziś Baladin jest jednym z większych zakładów produkcyjnych w tym regionie. Wyjątkowość browaru podkreśla fakt, iż wszystkie zboża wykorzystywane do produkcji rzemieślniczego piwa są pozyskiwane z własnych plantacji zlokalizowanych w regionie. Dla założyciela browaru – Teo Musso, piwo to pasja a jego misją jest tworzenie kultury picia piwa kraftowego.
Piwo PREMIUM
Metodo Classico
Bière de Champagne. Piwo o jasnobursztynowym kolorze. W smaku wyczuwalne nuty miodu i delikatny aromat wędzonego drewna. W ustach wyczuwalna słodycz ale ze zbalansowanym finishem. Refermentowane w butelce klasyczną szampańską metodą. Butelki leżakują przez kilkanaście miesięcy, w trakcie których ręcznie się je obraca, prowadząc do charakterystycznego, wysokiego wysycenia oraz szampańskiej, klarownej barwy. Polecane do mięsa, głównie jagnięciny oraz do deserów.
Xyauyu Fume
Piwo typu Barrel Aged – długo leżakowane w beczkach po whisky. Piwo mocne o ciemno rubinowym kolorze, klarowne. Wyraźne, torfowe zapachy i nuty słodowe - typowe dla whisky - są dobrze zbalansowane na mocnym i ciepłym body.
Xyauyu Kentucky
Piwo typu Barrel Aged – długo leżakowane w beczkach po whisky z dodatkiem liści tytoniu. Piwo mocne o ciemnoczerwonym kolorze. W nosie wyraźne wyczuwalne zapachy tytoniu, karmelu i wanilii.
Pozostałe piwa o pojemności 750 ml
Piwo Nazionale
Blonde ALE. Piwo o intensywnym żółtym kolorze i subtelnym zapachu owocowo-kwiatowym. W smaku delikatne z lekko wyczuwalnymi gorzkimi nutami. Idealne do pizzy, burgera, ravioli i krótko dojrzewających serów.
Piwo Isaac
Witbier. Piwo o jasno żółtym kolorze i mocno wyczuwalnym aromacie cytrusów i przypraw. Idealnie łączy się z białym mięsem, rybą lub Mozzarellą di Bufala Campana. Piwo dostępne w dwóch pojemnościach: 330 ml i 750 ml.
Piwo Mama Kriek
Fruit beer. Kolor czerwono-rubinowy, w smaku i zapachu wyczuwalna wiśnia i czereśnia. Idealne połączenie de słodkimi deserami lub jako aperitif.
Piwa o pojemności 330 ml
Piwo Nazionale bezglutenowe
Piwo bez glutenu o głębokiej żółtej barwie i delikatnym zapachu owocowo – kwiatowym. Jedyna różnica między zwykłym Nazionale to obecność ryżu Carnaroli, który niweluje zawartość glutenu. Piwo bardzo uniwersalne do każdego dania.
Piwo Zucca (dyniowe)
Pumpkin ALE. Piwo o głębokiej żółto-pomarańczowej barwie, niczym miąższ dyni i gęstej, trwałej pianie z pomarańczowymi odcieniami. W miarę nagrzewania się piwa zapachy zbóż zamieniają się w aromaty owocowe. W procesie warzenia wykorzystuje się miąższ dyni i aromat świeżo obranej mandarynki. Cytrusowe nuty dobrze komponują się ze smakiem dyni i tworząc unikalną świeżość.
Piwo Botanic Zero (bezalkoholowe)
Kolor opalizujący, słomkowo-żółty. Piana biała, jasna i ulotna. W nosie aromat kolendry z eleganckimi nutami skórki chleba, którym towarzyszy zapach konopi indyjskich. W ustach pełne, świeże z nutami balsamicznymi. Finisz z wyraźną przyjemną goryczką.
Piwo Nora
Piwo korzenne typu Lagger. Lekko zmętnione o jasnym, bursztynowo miedzianym kolorze z delikatną drobną pianką. W nosie kalejdoskop aromatów owocowych, żywicznych, drzewnych z zaskakującą za każdym razem nutą kadzidła.
Piwo Super Bitter
Bursztynowe piwo o trwałej, lekkiej treściwej pianie w kolorze orzecha laskowego. Owocowe i ciepłe aromaty natychmiast atakują nos, harmonijnie mieszając się z delikatną nutą ziół, cytrusów i nuty chmielu. Gdy pierwsze doznania zanikają, przyjemnie pojawia się bardzo subtelna nuta pieprzu.
Piwo L'Ippa
India Pale Ale. Piwo o jasno bursztynowym kolorze i owocowym zapachu, głównie mandarynki, melona i mango. Przyjemne w smaku o dobrze zbalansowanej kwasowości. Dobrze smakuje z prostymi daniami typu pizza.
Piwo Rock'n'Roll
American Pale Ale. Barwa ciemnożółta, lekkie, o delikatnej słodyczy z wyczuwalnymi nutami przypraw i chmielu. Dobrze smakuje z mięsem z grilla oraz serami krótko dojrzewającymi.