Viola & Fumo 20%

Słodki likier o aromacie fiołka i dymu wędzarniczego. Produkowany wyłącznie z naturalnych składników

Bergamotto & Ginepro 30%

Słodki likier o charakterystycznym cytrusowym aromacie bergamotki i drzewnym aromacie jałowca. Produkowany wyłącznie z naturalnych składników.

Camomilla & Lime 20%

Słodki likier o niepowtarzalnym aromacie limonki i rumianku. Produkowany wyłącznie z naturalnych składników.

Maraschino 32%

Bazą do przygotowania likieru maraschino są szczególne odmiany wiśni maraska. Wiśnie wraz z pestkami i łodygami macerowane są w alkoholu. Następnie powstała w ten sposób nalewka jest destylowana i przechowywana w dębowych beczkach. W efekcie tego procesu powstaje klarowny napój o wytrawnym smaku, który charakteryzuje się bardzo złożonym profilem smakowym. 

Salvia & Limone  25%

Likier o jasno słomkowy kolor z zielonkawymi refleksami, w nosie uwalnia bardzo świeże cytrusowe i roślinne nuty liścia cytryny, wraz z aromatycznymi zielonymi tonami szałwii. W ustach eksplozja świeżości, której towarzyszy dobra kaloryczność i delikatna goryczka

Amaretto 28%

Niezwykłe wydanie klasycznego likieru. Przygotowany z apulijskich migdałów pozbawionych skórek. Otula podniebienie aksamitnymi wrażeniami, podkreślając kremowy i doskonale zbalansowany smak likieru. Zachwyca migdałowym aromatem z waniliowymi nutami. Produkt wegański, bez sztucznych barwników, bez laktozy.

Amaretto Bianco 16%

Wyśmienity likier wyprodukowany wyłącznie z migdałów apulijskich. Ręcznie zbierane migdały są prażone przez wiele godzin, po czym poddawane są procesowi maceracji i destylacji. Następnie dodawana jest wanilia, cynamon, kakao, odrobina kawy oraz brązowy cukier (dwukrotnie mniej cukru niż w tradycyjnym Amaretto). Dopełnieniem smaku jest szczypta soli morskiej pozyskiwana z Morza Adriatyckiego.

Mirto Rosso Silvio Carta 30%

Likier o intensywnej czerni z jasnymi, purpurowymi odcieniami. Oprócz intensywnego mirtu wyczuwalne są inne aromaty charakterystyczne dla śródziemnomorskiej przyrody: aromatyczne zioła, liście laurowe, szałwia i śliwka. Wszystkie te nuty łącza się w bardzo elegancki i otulający mirt. 

Mirto Lucano 30%

Najbardziej tradycyjny likier produkowany na Sardynii. Powstaje z jagód mirtu, cukru i alkoholu. Barwa ciemnoczerwona z fioletowymi refleksami. Intensywny, korzenny aromat z nutą balsamiczną. W smaku pełny i charakterystycznie słodko – gorzki. Znakomity jako zwieńczenie posiłku.

Sambuca Lucano 40%

Likier anyżkowo-ziołowy. Doskonała kompozycja kwiatów czarnego bzu, anyżu gwiaździstego, kopru włoskiego i lukrecji zamknięta w tradycyjnej przezroczystej butelce oklejonej białą etykietą. Trunek charakteryzuje się subtelnym słodkawym smakiem przeplatanym wyraźnymi nutami anyżu, przez co bardzo często wykorzystywany jest jako składnik ciekawych koktajli i drinków. Świetnie smakuje jako dodatek do kawy.

Sambuca Negroni 40%

Oryginalna receptura, wywodząca się z długiej włoskiej tradycji zielarstwa. Sambuca powstaje w wyniku destylacji parą wodną anyżu gwiazdkowatego, ekstraktów z kwiatów sambucus nigra oraz innych naturalnych naparów. Jest to słodki, gładki likier o gęstej, oleistej konsystencji i intensywnym, ale delikatnym smaku.

Cordial Caffe Lucano 26%

Intensywny smak autentycznego espresso, uzyskanego z naparu wyśmienitych kaw, łączący się z delikatnymi aromatami wanilii i kakao. Do picia na zimno na kostkach lodu lub jako baza do koktajli. 

Marena Marzadro 17%

Pyszny likier z dawnych lat w nowoczesnej interpretacji. Powstaje w wyniku niezwykle trafnego połączenia czerwonego wina D.O.P. z naturalnym sokiem wiśniowym uzyskanym ze starannie wybranych owoców. Idealny do podania po posiłku lub również do ciasta, na zimno lub z lodem oraz jako dodatek do przyrządzania inspirujących, eleganckich koktajli.
Szukaj