KUBAŃSKIE RUMY

SAO CAN

 Rumy Sao Can sa produkowane, destylowane, starzone i butelkowane w starożytnej stolicy Kuby, Santiago, uważanej nie bez powodu za „kolebkę” „Ron Ligero”, miasta, w którym w 1862 r. Don Facundo Bacardì Massò wspomagał cenni współpracownicy, udoskonalili metodę destylacji, przekształcając starożytną produkcję destylatów w destylat obecnej jakości, RUM CUBANO. Jego główna starzeniowa piwnica właśnie skończyła 150 lat i znana jest również pod nazwą "Nave Don Pancho" - katedra rumu, w której zazdrośnie przechowywane są starzejące się beczki, z których niektóre mają ponad sto lat.
Rum Sao Can 7YO
Rum Sao Can 7 Años przeznaczony jest dla miłośników lekkiego rumu, którzy preferują produkty naturalnie starzone. Charakterystycznemu zapachowi trzciny cukrowej destylatu towarzyszy delikatny bukiet, który powstaje w wyniku interakcji z dębem barrique, dojrzewającym ponad 7 lat.
Rum Sao Can 3YO
Głęboki złoty kolor tego rumu podkreśla sposób starzenia. Średnie leżakowanie 3 lata w barrique o różnym przeznaczeniu nadaje temu rumowi opracowanemu przez mistrzów Roneros bardzo zrównoważony smak i aromat, które wzmacniają jego właściwości organoleptyczne
Szukaj