![](data/files/nowykonceptby5.jpg)
Limoncello Pallini numer jeden na świecie.
Pallini jest jedną z najstarszych i najważniejszych firm w branży napojów alkoholowych w Rzymie. Firma znana jest we Włoszech przede wszystkim z Limoncello wytwarzanego z pysznych cytryn Sfusato uprawianych na wybrzeżu Amalfi, pozostając liderem w tej kategorii.
![](data/files/nastroneitalianbar.pl.jpg)
Limoncello
Likier otrzymywany z naparu skórek z cytryn rosnących na zboczach wybrzeża Amalfi, uprawianych tradycyjnymi metodami i zbieranych ręcznie.
Napar pozyskiwany jest ze szlachetnej odmiany cytryn Sfusato, które natychmiast po zbiorze są przetwarzane, dzięki czemu ich świeżość i smak są zamknięte w każdej butelce. Jego zastosowanie jest praktycznie nieograniczone – do picia solo, z lodem, prosto z lodówki, do koktajli.
Dostępny w dwóch formatach: 500 ml i 700 ml.
Limoncello Pallini uważane jest za najlepsze na świecie!
![](data/files/nastroneitalianbar.pl1.png)
Limoncetto
Lżejszą wersja legendarnego Pallini Limoncello (niższa zawartość kalorii o -35% vs. Limoncello klasyczne) oraz o niższej zawartości alkoholu. 100% smak Amalfi – niska zawartość alkoholu!
![](data/files/nastroneitalianbar.pl4.png)
Limonzero - likier 0%
Przedstawiamy pierwsze na świecie bezalkoholowe limoncello. Likier wyprodukowany jest z tych samych słynnych cytryn Sfusato uprawianych na wybrzeżu Amalfi. Limonzero to wszechstronny likier, idealny dla każdego, o dowolnej porze dnia kto chce cieszyć się pysznym smakiem Limoncello. Idealna baza do koktajli bezalkoholowych takich jak Spritz lub Pallini Palmer.
Cytryny Sfusato IGP
- Charakteryzują się cienką skórą bogatą w olejki eteryczne
- Są ręcznie zbierane i wolne od GMO
- Mają intensywny zapach i aromat
- Są doskonałym źródłem witaminy C
- Mają niską kwasowość i słodki smak
- Nie są woskowane i nie są pryskane
![](data/files/81_1692270536.jpg?r=f2ef8f96)
![](data/files/61_1692270561.jpg)
![](data/files/71_1692270588.jpg)
![](data/files/111.png)
Limonello Silvio Carta
Absolutnie unikalny likier wytworzony podczas maceracji całych cytryn. Gloryfikacja smaku, zapachów i kolorów sardyńskich cytryn. Intensywny, żywy i przyjemny likier podawany bezpośrednio na lodzie, jak iw temperaturze pokojowej w połączeniu z tonikiem i szampanem. To wszechstronny i świeży likier, idealny na aperitif lub po posiłku.
![](data/files/101.png)
Limoncello Lucano
Likier otrzymywany z naparu ze skórki najlepszych włoskich cytryn, starannie wyselekcjonowany. Doskonały po posiłku.
![](data/files/91_1657712765.png)
Acqua di Cedro Nardini
Szlachetna wersja limoncello. Intensywna, krystaliczna i czysta Acqua di Cedro wydobywa świeżość cedru - owocu o intensywnym aromacie cytrusowym. Czysty, regenerujący smak łagodny niczym letnia bryza. Najlepiej pić mocno schłodzony, aby uwydatnić subtelny smak cytryny. Jest idealną bazą do mieszania gaszących pragnienie owocowych koktajli.
![](data/files/48_1_-removebg-preview.png)
Riviera dei Limoni
Przygotowany według tradycyjnej receptury stworzonej w okolicach Riviera dei Limoni nad jeziorem Garda. Słodki i zarazem zdecydowany likier otrzymywany z wyciągu ze skórek cytryny. Idealny po posiłku. Nadaje się do przygotowywania deserów i lodów oraz przyrządzania orzeźwiających koktajli. Zaleca się podawać dobrze schłodzony lub z lodem.
![](data/files/46_1_-removebg-preview.png)
Limoncello Negroni
Wyborny, słodki likier produkowany na bazie wyciągu ze świeżych skórek włoskich cytryn, alkoholu i cukru. Doskonały w czystej postaci oraz jako słodki dodatek do lodów i koktajli. Poziom słodyczy jest idealnie zbalansowany. Najlepiej smakuje mocno schłodzony.
![](data/files/47_1_-removebg-preview.png)
Liquore di Limone
Wyborny, słodki likier produkowany na bazie wyciągu ze świeżych skórek włoskich cytryn, alkoholu i cukru. Doskonały w czystej postaci oraz jako słodki dodatek do lodów i koktajli. Poziom słodyczy jest idealnie zbalansowany. Najlepiej smakuje mocno schłodzony. Pojemność: 2l.
![](data/files/cytryny.jpg)