![](data/files/kopiakopiabr3.jpg)
![](data/files/liniasyropw1.jpg)
Green Spritz
• 60 ml Aperitivo Green
• 90 ml Prosecco
• 30 ml wody gazowanej
• Kilka kropli soku z limonki Polenghi
• Plasterek limonki do dekoracji
Przygotowanie:
Wszystkie składniki dobrze wymieszać. Przelać do kieliszka i udekorować plasterkiem limonki, jabłka lub ogórka oraz gałązką rozmarynu.
![](data/files/liniasyropw2.jpg)
Hugo Spritz
• 60 ml Aperitivo Sambuco
• 90 ml Prosecco
• 30 ml wody gazowanej
• Plasterek limonki
• Listki mięty do dekoracji
• 30 ml wody gazowanej
• Plasterek limonki
• Listki mięty do dekoracji
Do kieliszka wypełnionego lodem dodać listki mięty i plasterki limonki. Wlać Sambuco oraz Prosecco. Dodać wodę, delikatnie zamieszać i udekorować limonką.
![](data/files/liniasyropw3.jpg)
Orange Eleven Spritz
• 60 ml Eleven Aperitivo
• 90 ml Prosecco
• 30 ml wody gazowanej
• Plasterek pomarańczy
• Listki mięty do dekoracji
Wszystkie składniki wlać do szklanki balonowej wypełnionej lodem. Delikatnie zamieszać. Udekorować plasterkiem pomarańczy.
![](data/files/liniasyropw4.jpg)
Acqua di Cedro Spritz
• 40 ml Acqua di cedro Nardini
• 60 ml Prosecco
• 20 ml wody sodowej
• Listki mięty
Szklankę wypełnić po brzegi lodem. Dodać Acqua di Cedro oraz Prosecco. Uzupełnić wodą sodową. Przed podaniem delikatnie zamieszać i udekorować listkami mięty.
![](data/files/liniasyropw5.jpg)
Limoncello Spritz
• 50ml Limoncello Lucano
• 60ml Prosecco
• 30ml wody sodowej
• Tymianek
Wszystkie składniki wlać do szklanki wypełnionej lodem. Delikatnie zamieszać. Udekorować gałązkami świeżego tymianku.
![](data/files/liniasyropw6.jpg)
Red Bitter Spritz
• 60 ml Bitter Negroni
• 60 ml Prosecco
• 60 ml wody gazowanej
• Plasterek pomarańczy
Wszystkie składniki wlać do szklanki balonowej wypełnionej lodem. Delikatnie zamieszać. Udekorować plasterkiem pomarańczy.
![](data/files/liniasyropw7.jpg)
Frutta e Grappa Spritz
• 20 ml Grappa Bianca Nardini
• 20 ml Amaro Lucano
• 40 ml soku grejpfrutowego
• 40 ml soku pomarańczowego
• Tarta gałka muszkatołowa
• Skórka z pomarańczy
Wszystkie składniki wlać do szklanki balonowej wypełnionej lodem. Dodać startą gałkę muszkatołową. Delikatnie zamieszać. Udekorować skórką z pomarańczy.
![](data/files/liniasyropw8.jpg)
Apple Spritz
• 50 ml soku jabłkowego Kohl Elstar Gourmet
• 30 ml czerwonego wermutu Del Cavaliere Lucano
• 100 ml Prosecco
• Plasterki jabłka
Wlać wszystkie składniki do kieliszka na wino. Dodać lód. Na koniec udekorować plasterkiem jabłka.
![](data/files/liniasyropw9.jpg)
Gin Spritz
• 50 ml Ginu Ambrosia
• 45ml Prosecco
• 100 ml lemoniady Polara
• Truskawki i maliny do przybrania
Napełnij duży kieliszek do wina lodem, dodaj gin Ambrosia i lemoniadę Polara. Dodaj Prosecco i kilka świeżych truskawek i malin.