Green Spritz

• 60 ml P31 Aperitivo Green 
• 90 ml Prosecco Valdo 
• 30 ml wody gazowanej 
• Kilka kropli soku z limonki Polenghi 
• Plasterek limonki do dekoracji 

Przygotowanie: Wszystkie składniki dobrze wymieszać. Przelać do kieliszka i udekorować plasterkiem limonki, jabłka lub ogórka oraz gałązką rozmarynu.  

Hugo Spritz

• 60 ml Aperitivo Sambuco
• 90 ml Prosecco Valdo 
• 30 ml wody gazowanej 
• Plasterek limonki 
• Listki mięty do dekoracji 

Do kieliszka wypełnionego lodem dodać listki mięty i plasterki limonki. Wlać Sambuco oraz Prosecco. Dodać wodę, delikatnie zamieszać i udekorować limonką.

Orange Eleven Spritz

• 60 ml Eleven Aperitivo
• 90 ml Prosecco Valdo 
• 30 ml wody gazowanej 
• Plasterek pomarańczy 
• Listki mięty do dekoracji

Wszystkie składniki wlać do szklanki balonowej wypełnionej lodem. Delikatnie zamieszać. Udekorować plasterkiem pomarańczy.

Acqua di Cedro Spritz

• 40 ml Acqua di cedro Nardini 
• 60 ml Prosecco Valdo 
• 20 ml wody sodowej 
• Listki mięty 

Szklankę wypełnić po brzegi lodem. Dodać Acqua di Cedro oraz Prosecco. Uzupełnić wodą sodową. Przed podaniem delikatnie zamieszać i udekorować listkami mięty.

Limoncello Spritz

• 50ml Limoncello Lucano 
• 60ml Prosecco Valdo 
• 30ml wody sodowej 
• Tymianek 

Wszystkie składniki wlać do szklanki wypełnionej lodem. Delikatnie zamieszać. Udekorować gałązkami świeżego tymianku.

Red Bitter Spritz

• 60 ml Bitter Negroni 
• 60 ml Prosecco Valdo 
• 60 ml wody gazowanej 
• Plasterek pomarańczy 

Wszystkie składniki wlać do szklanki balonowej wypełnionej lodem. Delikatnie zamieszać. Udekorować plasterkiem pomarańczy.

Frutta e Grappa Spritz

• 20 ml Grappa Bianca Nardini 
• 20 ml Amaro Lucano 
• 40 ml soku grejpfrutowego 
• 40 ml soku pomarańczowego 
• Tarta gałka muszkatołowa 
• Skórka z pomarańczy  

Wszystkie składniki wlać do szklanki balonowej wypełnionej lodem. Dodać startą gałkę muszkatołową. Delikatnie zamieszać. Udekorować skórką z pomarańczy.

Apple Spritz

• 50 ml soku jabłkowego Kohl Elstar Gourmet 
• 30 ml czerwonego wermutu Del Cavaliere Lucano 
• 100 ml Prosecco Valdo 
• Plasterki jabłka 

Wlać wszystkie składniki do kieliszka na wino. Dodać lód. Na koniec udekorować plasterkiem jabłka.  

Gin Spritz

• 50 ml Ginu Ambrosia 
• 45ml Prosecco Valdo 
• 100 ml lemoniady Polara 
• Truskawki i maliny do przybrania

Napełnij duży kieliszek do wina lodem, dodaj gin Ambrosia i lemoniadę Polara. Dodaj Prosecco i kilka świeżych truskawek i malin.  
NORTH COAST S.A.
ul. 3 Maja 8, 05-800 Pruszków

(c)2021, Wszelkie Prawa Zastrzeżone
Liczba odwiedzin: 19457
Ta strona może korzystać z Cookies.
Ta strona może wykorzystywać pliki Cookies, dzięki którym może działać lepiej. W każdej chwili możesz wyłączyć ten mechanizm w ustawieniach swojej przeglądarki. Korzystając z naszego serwisu, zgadzasz się na użycie plików Cookies.

OK, rozumiem lub Więcej Informacji
Informacja o Cookies
Ta strona może wykorzystywać pliki Cookies, dzięki którym może działać lepiej. W każdej chwili możesz wyłączyć ten mechanizm w ustawieniach swojej przeglądarki. Korzystając z naszego serwisu, zgadzasz się na użycie plików Cookies.
OK, rozumiem