Americano Chinato

• 35 ml Bitter Chinato 
• 35 ml Vermouth Rosso 
• 10 ml wody gazowanej 
• Skorka pomarańczy do dekoracji 

Wszystkie składniki wlać do szklanki wypełnionej lodem. Delikatnie zamieszać. Udekorować skórką z pomarańczy lub cytryny. 

Negroni

• 30 ml Ginu Ambrosia 
• 30 ml Bitter Negroni 
• 30 ml czerwonego wermutu Lucano 
• Skórka z pomarańczy 

Wszystkie składniki wlać do szklanki wypełnionej lodem. Delikatnie zamieszać. Udekorować skórką z pomarańczy. 

Boulevard Grappa

• 30 ml Giare Gewürztraminer 
• 3o ml Bitter Negroni 
• 30 ml czerwonego wermutu Lucano 

 Wszystkie składniki wlać do szklanki. Dodać jedną dużą kostkę lodu. Delikatnie zamieszać. Udekorować suszoną skórką z pomarańczy.  

Lo Stregone

• 30 ml Likier Strega 
• 100 ml Bitter Biz czerwony 
• 10 ml Likier Amaro 
• Świeża mięta i grapefruit do dekoracji 

 Wszystkie składniki wlać do szklanki. Delikatnie zamieszać, dodać kilka listków świeżej mięty i skórkę grejpfruta. 

Gin Tonic

• 150ml napoju Polara Tonic 
• 50ml Gin Ambrosia 
• Skórka z limonki lub z cytryny 

 Wszystkie składniki wlać do szklanki. Delikatnie zamieszać, dodać skórkę z cytryny. 

Moj - Toj

• 50 ml Grappa La Trentina Barrique Morbida Marzadro 
• 20 ml soku z limonki Polenghi 
• 2 łyżki cukru trzcinowego białego 
• 150 ml wody gazowanej 
• 1 gałązka mięty 

Do szklanki wsypać cukier, dodać sok z limonki, dużą ilość liści mięty i 100 ml wody gazowanej. Wymieszać delikatnie by nie uszkodzić mięty. Dodać lód i pozostałe składniki. Delikatnie zamieszać.  

Calimero

• 30 ml likieru Bombardino Marzadro 
• 10 ml kawy espresso 
• 100 ml bitej śmietany 
• Kakao 

Delikatnie podgrzać Bombardino (35-40°C), dodać kawę espresso. Całość polać bitą śmietaną i posypać kakao.  

Garda Collins

• 22,5 ml Grappy Bianco Nardini 
• 22,5 ml Acqua di Cedro Nardini 
• 30 ml soku z cytryny Polenghi 
• 15 ml syropu z cukru trzcinowego Routin 1883 
• Woda sodowa 
• Plasterek cytryny 

Wszystkie składniki wlać do szklanki. Delikatnie zamieszać, dodać plasterek cytryny. 

Iced Cucumber

• 15 ml syropu ogórkowego Routin 1883
• 5-7 listków mięty 
• 25 ml grappy Nardini Extrafina 
 • 120 ml wody gazowanej 

Do szklanki z wodą dodać grappę, listki mięty oraz syrop ogórkowy. Udekorować gałązką mięty i plasterkiem ogórka.. 

Mojito Truskawkowe

• 30 ml syropu truskawkowego 
 • 20 ml grappa La Trentina Morbida Barrique 
• 80 ml wody gazowanej 
• Lód (1 szklanka) 
• 5-7 listków mięty 
• 1 cytryna 
• 1 limonka 
• 2 łyżeczki cukru (opcjonalnie) 
• 1 truskawka 

Do szklanki wsypać cukier, dodać cytrynę i miętę. Delikatnie zmiażdżyć cytrynę i liście mięty. Wlać syrop, lód i grappę, uzupełnić wodą gazowaną. Całość udekorować listkami mięty i truskawką.  

Viridi Lupulus

• 30 ml soku jabłkowego
 • 20 ml Ginu Ambrosia 
• 10 ml soku z cytryny Polenghi 
• 10 ml syropu z cukru trzcinowego Routin 1883 
• 100 ml Prosecco
• Skórka z cytryny 

Wszystkie składniki z wyjątkiem Prosecco wlać do shakera, wymieszać dokładnie. Przelać do kieliszka, dodać Prosecco. Delikatnie zamieszać i udekorować skórką z cytryny. 

Amaro and Stormy

• 45 ml Amaro Nardini 
• 100 ml piwa imbirowego 
• 15 ml soku z limonki Polenghi 
• Listki świeżej mięty 

Wszystkie składniki wlać do szklanki. Delikatnie zamieszać, dodać kilka listków świeżej mięty.  
Szukaj