![](data/files/nowykonceptby10.jpg)
![](data/files/151.png)
Amaretto Adriatico
Najczęściej nagradzany likier Amaretto.
Wyśmienity likier wyprodukowany wyłącznie z migdałów apulijskich. Ręcznie zbierane migdały są prażone przez wiele godzin, po czym poddawane są procesowi maceracji i destylacji. Następnie dodawana jest wanilia, cynamon, kakao, odrobina kawy oraz brązowy cukier (dwukrotnie mniej cukru niż w tradycyjnym Amaretto). Dopełnieniem smaku jest szczypta soli morskiej pozyskiwana z Morza Adriatyckiego.
![](data/files/161_1657716742.png)
Amaretto Bianco Adriatico
Niezwykłe wydanie klasycznego likieru. Przygotowany z apulijskich migdałów pozbawionych skórek. Otula podniebienie aksamitnymi wrażeniami, podkreślając kremowy i doskonale zbalansowany smak likieru. Zachwyca migdałowym aromatem z waniliowymi nutami. Produkt wegański, bez sztucznych barwników, bez laktozy.
![](data/files/36_1_-removebg-preview1.png)
Sambuca Lucano
Likier anyżkowo-ziołowy. Doskonała kompozycja kwiatów czarnego bzu, anyżu gwiaździstego, kopru włoskiego i lukrecji zamknięta w tradycyjnej przezroczystej butelce oklejonej białą etykietą. Trunek charakteryzuje się subtelnym słodkawym smakiem przeplatanym wyraźnymi nutami anyżu, przez co bardzo często wykorzystywany jest jako składnik ciekawych koktajli i drinków.
Świetnie smakuje jako dodatek do kawy.
![](data/files/40_1_-removebg-preview1.png)
Sambuca Negroni
Oryginalna receptura, wywodząca się z długiej włoskiej tradycji zielarstwa. Sambuca powstaje w wyniku destylacji parą wodną anyżu gwiazdkowatego, ekstraktów z kwiatów sambucus nigra oraz innych naturalnych naparów. Jest to słodki, gładki likier o gęstej, oleistej konsystencji i intensywnym, ale delikatnym smaku.
![](data/files/37_1_-removebg-preview.png)
Amaretto della Casa
Powstaje w wyniku moczenia gorzkich migdałów w alkoholu. Do naparu dodaje się wanilię i strąki kakao, nadając im typowy bukiet. Najlepiej smakuje podawane bez dodatków lub z lodem, jako baza do koktajli lub z kawą
![](data/files/38_1_-removebg-preview1.png)
Marena
Pyszny likier z dawnych lat w nowoczesnej interpretacji. Powstaje w wyniku niezwykle trafnego połączenia czerwonego wina D.O.P. z naturalnym sokiem wiśniowym uzyskanym ze starannie wybranych owoców. Idealny do podania po posiłku lub również do ciasta, na zimno lub z lodem oraz jako dodatek do przyrządzania inspirujących, eleganckich koktajli.
![](data/files/sambucaiamarettotodoskonaedodatkido.jpg)
Dodaj 2 ml likieru Sambuca lub Amaretto i zaskocz swoich klientów!
![](data/files/39_1_-removebg-preview1.png)
Mirto
Najbardziej tradycyjny likier produkowany na Sardynii. Powstaje z jagód mirtu, cukru i alkoholu. Barwa ciemnoczerwona z fioletowymi refleksami. Intensywny, korzenny aromat z nutą balsamiczną. W smaku pełny i charakterystycznie słodko – gorzki. Znakomity jako zwieńczenie posiłku.