Trunek powstaje z połączenia ponad 30 ziół rosnących we Włoszech. Ma niezwykle zrównoważony smak, w którym wyczuwalne są nuty cytrusowe, kwiatowe i subtelnie owocowe. Charakteryzuje się głęboką, brązową barwą. Jego aromat przywodzi na myśl świeże niuanse sosny, lawendy, eukaliptusa, coli, skórek pomarańczy i kardamonu. Zapewnia długi, rozgrzewający finisz z akcentem czarnej herbaty na podniebieniu.
Polecany na każdą okazję.
Jefferson Amaro Importante
Amaro jest produkowane w autentyczny sposób, z dbałością o pochodzenie surowca. Vecchio Magazzino Doganale uprawia i selekcjonuje rośliny i owoce cytrusowe w Kalabrii. Są to bergamotka, gorzkie i słodkie pomarańcze, rozmaryn, eukaliptus i oregano, które w połączeniu z innymi gorzkimi ziołami sprawiają, że Jefferson jest naturalny i niepowtarzalny. Jego śródziemnomorski, ale złożony smak można docenić zarówno w temperaturze pokojowej, jak i chłodnej. Dodaje oryginalności w koktajlach, w wielkich klasykach, jako bitter lub jako dodatek do wermutu.
To naprawdę najlepszy likier na świecie
Amaro Nardini
Zrównoważony, cytrusowy, intensywny. Amaro Nardini to idealna równowaga smaków, z nutami lukrecji z korzenia goryczki, mięty pieprzowej i pomarańczy: różnorodność smaków w idealnej równowadze. Podawaj go na czysto, na zimno lub z lodem: smakuje doskonale w każdej postaci.
Fernet
Likier ziołowy o intensywnym i zdecydowanym smaku, wytwarzany z naparu ziół i przypraw, w szczególności rabarbaru, goryczki, aloesu. Typowy włoski likier o właściwościach trawiennych do podania bez dodatków lub z lodem, również doskonały w koktajlach.
Ta strona może korzystać z Cookies.
Ta strona może wykorzystywać pliki Cookies, dzięki którym może działać lepiej. W każdej chwili możesz wyłączyć ten mechanizm w ustawieniach swojej przeglądarki. Korzystając z naszego serwisu, zgadzasz się na użycie plików Cookies.
Ta strona może wykorzystywać pliki Cookies, dzięki którym może działać lepiej. W każdej chwili możesz wyłączyć ten mechanizm w ustawieniach swojej przeglądarki. Korzystając z naszego serwisu, zgadzasz się na użycie plików Cookies.