![](data/files/nowykonceptby6.jpg)
![](data/files/carta.jpg)
BOMBA SILVIO CARTA
Wybuchowe i doskonale wyważone składniki, które tworzą Bomba Silvio Carta to mieszanka takich ziół jak santolina, dziurawiec, helycrystum, tymianek i bylica pospolita. Wszystko to idealnie się komponuje z dodatkiem niezwykłego składnika - miodu truskawkowego. To prawdziwa bomba!
Gorzki, rzadki i autentycznie sardyński miód. Wyjątkowy sardyński likier. Idealnie smakuje w czystej postaci na kostkach lodu.
![](data/files/4_1_-removebg-preview2.png)
Amaro Lucano
Trunek powstaje z połączenia ponad 30 ziół rosnących we Włoszech. Ma niezwykle zrównoważony smak, w którym wyczuwalne są nuty cytrusowe, kwiatowe i subtelnie owocowe. Charakteryzuje się głęboką, brązową barwą. Jego aromat przywodzi na myśl świeże niuanse sosny, lawendy, eukaliptusa, coli, skórek pomarańczy i kardamonu. Zapewnia długi, rozgrzewający finisz z akcentem czarnej herbaty na podniebieniu.
Polecany na każdą okazję.
![](data/files/6_1_-removebg-preview1.png)
Jefferson Amaro Importante
Amaro jest produkowane w autentyczny sposób, z dbałością o pochodzenie surowca. Vecchio Magazzino Doganale uprawia i selekcjonuje rośliny i owoce cytrusowe w Kalabrii. Są to bergamotka, gorzkie i słodkie pomarańcze, rozmaryn, eukaliptus i oregano, które w połączeniu z innymi gorzkimi ziołami sprawiają, że Jefferson jest naturalny i niepowtarzalny. Jego śródziemnomorski, ale złożony smak można docenić zarówno w temperaturze pokojowej, jak i chłodnej. Dodaje oryginalności w koktajlach, w wielkich klasykach, jako bitter lub jako dodatek do wermutu.
To naprawdę najlepszy likier na świecie
![](data/files/projektbeztytuu10.png)
Amaro al carciofo
Do produkcji tego likieru wybierane są tylko najlepsze karczochy ze starożytnej odmiany Nostrale, z ekologicznych upraw w europejskiej stolicy karczochów: Niscemi na Sycylii.
Kwiat i łodygi karczochów są macerowane w alkoholu przez 60 dni, a następnie dodawany jest napar z ziół i karmelu. Wyśmienity solo lub jako dodatek do koktajli.
![](data/files/projekt_bez_tytuu__14_-removebg-preview.png)
Fernet
Likier ziołowy o intensywnym i zdecydowanym smaku, wytwarzany z naparu ziół i przypraw, w szczególności rabarbaru, goryczki, aloesu. Typowy włoski likier o właściwościach trawiennych do podania bez dodatków lub z lodem, również doskonały w koktajlach.