Piwo kraftowe Baladin

Pierwotnie browar Baladin powstał jako BrewPub, czyli browar i bar w jednym, w małej wiosce w regionie Piemont na północy Włoch. Było to pierwsze, włoskie piwo kraftowe. Piwo szybko zyskiwało nowych zwolenników, co wymusiło konieczność rozbudowy browaru. Dziś Baladin jest jednym z większych zakładów produkcyjnych w tym regionie. Wyjątkowość browaru podkreśla fakt, iż wszystkie zboża wykorzystywane do produkcji rzemieślniczego piwa są pozyskiwane z własnych plantacji zlokalizowanych w regionie. Dla założyciela browaru – Teo Musso, piwo to pasja a jego misją jest tworzenie kultury picia piwa kraftowego.  

Piwo Pumpkin ALE

Piwo o głębokiej żółto-pomarańczowej barwie, niczym miąższ dyni i gęstej, trwałej pianie z pomarańczowymi odcieniami. W miarę nagrzewania się piwa zapachy zbóż zamieniają się w aromaty owocowe. W procesie warzenia wykorzystuje się miąższ dyni i aromat świeżo obranej mandarynki. Cytrusowe nuty dobrze komponują się ze smakiem dyni i tworząc unikalną świeżość.

Piwo Nazionale

Blonde ALE. Piwo o intensywnym żółtym kolorze i subtelnym zapachu owocowo-kwiatowym. W smaku delikatne z lekko wyczuwalnymi gorzkimi nutami. 
Idealne do pizzy, burgera, ravioli i krótko dojrzewających serów.

Piwo bezglutenowe Nazionale

Piwo bez glutenu o głębokiej żółtej barwie i delikatnym zapachu owocowo – kwiatowym. Jedyna różnica między zwykłym Nazionale to obecność ryżu Carnaroli, który niweluje zawartość glutenu. Piwo bardzo uniwersalne do każdego dania.

Piwo Isaac

Witbier. Piwo o jasno żółtym kolorze i mocno wyczuwalnym aromacie cytrusów i przypraw. Idealnie łączy się z białym mięsem, rybą lub Mozzarellą di Bufala Campana.

Piwo L'Ippa

India Pale Ale. Piwo o jasno bursztynowym kolorze i owocowym zapachu, głównie mandarynki, melona i mango. Przyjemne w smaku o dobrze zbalansowanej kwasowości. Dobrze smakuje z prostymi daniami typu pizza. 

Piwo Rock'n'Roll

American Pale Ale. Barwa ciemnożółta, lekkie, o delikatnej słodyczy z wyczuwalnymi nutami przypraw i chmielu. Dobrze smakuje z mięsem z grilla oraz serami krótko dojrzewającymi. 

Piwo Mama Kriek

Fruit beer. Kolor czerwono-rubinowy, w smaku i zapachu wyczuwalna wiśnia i czereśnia. Idealne połączenie de słodkimi deserami lub jako aperitif.

Piwo Metodo Classico

Bière de Champagne. Piwo o jasno bursztynowym kolorze. W smaku wyczuwalne nuty miodu i delikatny aromat wędzonego drewna. W ustach wyczuwalna słodycz ale ze zbalansowanym finishem. Refermentowane w butelce klasyczną szampańską metodą. Butelki leżakują przez kilkanaście miesięcy, w trakcie których ręcznie się je obraca, prowadząc do charakterystycznego, wysokiego wysycenia oraz szampańskiej, klarownej barwy. Polecane do mięsa, głównie jagnięciny oraz do deserów.  
NORTH COAST S.A.
ul. 3 Maja 8, 05-800 Pruszków

(c)2021, Wszelkie Prawa Zastrzeżone
Liczba odwiedzin: 19450
Ta strona może korzystać z Cookies.
Ta strona może wykorzystywać pliki Cookies, dzięki którym może działać lepiej. W każdej chwili możesz wyłączyć ten mechanizm w ustawieniach swojej przeglądarki. Korzystając z naszego serwisu, zgadzasz się na użycie plików Cookies.

OK, rozumiem lub Więcej Informacji
Informacja o Cookies
Ta strona może wykorzystywać pliki Cookies, dzięki którym może działać lepiej. W każdej chwili możesz wyłączyć ten mechanizm w ustawieniach swojej przeglądarki. Korzystając z naszego serwisu, zgadzasz się na użycie plików Cookies.
OK, rozumiem