Americano Chinato
• 35 ml Bitter Chinato
• 35 ml Vermouth Rosso
• 10 ml wody gazowanej
• Skorka pomarańczy do dekoracji
Wszystkie składniki wlać do szklanki wypełnionej lodem. Delikatnie zamieszać. Udekorować skórką z pomarańczy lub cytryny.
Negroni
• 30 ml Ginu Ambrosia
• 30 ml Bitter Negroni
• 30 ml czerwonego wermutu Lucano
• Skórka z pomarańczy
Wszystkie składniki wlać do szklanki wypełnionej lodem. Delikatnie zamieszać. Udekorować skórką z pomarańczy.
Boulevard Grappa
• 30 ml Giare Gewürztraminer
• 3o ml Bitter Negroni
• 30 ml czerwonego wermutu Lucano
Wszystkie składniki wlać do szklanki. Dodać jedną dużą kostkę lodu. Delikatnie zamieszać. Udekorować suszoną skórką z pomarańczy.
Lo Stregone
• 30 ml Likier Strega
• 100 ml Bitter Biz czerwony
• 10 ml Likier Amaro
• Świeża mięta i grapefruit do dekoracji
Wszystkie składniki wlać do szklanki. Delikatnie zamieszać, dodać kilka listków świeżej mięty i skórkę grejpfruta.
Gin Tonic
• 150ml napoju Polara Tonic
• 50ml Gin Ambrosia
• Skórka z limonki lub z cytryny
Wszystkie składniki wlać do szklanki. Delikatnie zamieszać, dodać skórkę z cytryny.
Moj - Toj
• 50 ml Grappa La Trentina Barrique Morbida Marzadro
• 20 ml soku z limonki Polenghi
• 2 łyżki cukru trzcinowego białego
• 150 ml wody gazowanej
• 1 gałązka mięty
Do szklanki wsypać cukier, dodać sok z limonki, dużą ilość liści mięty i 100 ml wody gazowanej. Wymieszać delikatnie by nie uszkodzić mięty. Dodać lód i pozostałe składniki. Delikatnie zamieszać.
Calimero
• 30 ml likieru Bombardino Marzadro
• 10 ml kawy espresso
• 100 ml bitej śmietany
• Kakao
Delikatnie podgrzać Bombardino (35-40°C), dodać kawę espresso. Całość polać bitą śmietaną i posypać kakao.
Garda Collins
• 22,5 ml Grappy Bianco Nardini
• 22,5 ml Acqua di Cedro Nardini
• 30 ml soku z cytryny Polenghi
• 15 ml syropu z cukru trzcinowego Routin 1883
• Woda sodowa
• Plasterek cytryny
Wszystkie składniki wlać do szklanki. Delikatnie zamieszać, dodać plasterek cytryny.
Iced Cucumber
• 15 ml syropu ogórkowego Routin 1883
• 5-7 listków mięty
• 25 ml grappy Nardini Extrafina
• 120 ml wody gazowanej
Do szklanki z wodą dodać grappę, listki mięty oraz syrop ogórkowy. Udekorować gałązką mięty i plasterkiem ogórka..
Mojito Truskawkowe
• 30 ml syropu truskawkowego
• 20 ml grappa La Trentina Morbida Barrique
• 80 ml wody gazowanej
• Lód (1 szklanka)
• 5-7 listków mięty
• 1 cytryna
• 1 limonka
• 2 łyżeczki cukru (opcjonalnie)
• 1 truskawka
Do szklanki wsypać cukier, dodać cytrynę i miętę. Delikatnie zmiażdżyć cytrynę i liście mięty. Wlać syrop, lód i grappę, uzupełnić wodą gazowaną. Całość udekorować listkami mięty i truskawką.
Viridi Lupulus
• 30 ml soku jabłkowego
• 20 ml Ginu Ambrosia
• 10 ml soku z cytryny Polenghi
• 10 ml syropu z cukru trzcinowego Routin 1883
• 100 ml Prosecco
• Skórka z cytryny
Wszystkie składniki z wyjątkiem Prosecco wlać do shakera, wymieszać dokładnie. Przelać do kieliszka, dodać Prosecco. Delikatnie zamieszać i udekorować skórką z cytryny.
Amaro and Stormy
• 45 ml Amaro Nardini
• 100 ml piwa imbirowego
• 15 ml soku z limonki Polenghi
• Listki świeżej mięty
Wszystkie składniki wlać do szklanki. Delikatnie zamieszać, dodać kilka listków świeżej mięty.