Włoskie likiery kremowe
Bicerin di Gianduiotto 15%
Likier o smaku oryginalnych piemonckich czekoladek gianduja, tworzony z kakao i orzechów laskowych. Vincenzi od 1996 jest wyłącznym właścicielem znaku towarowego Bicerin.
Likier pistacjowy Paesano 17%
Idealnie zbalansowany likier o kremowej konsystencji. Wyprodukowany w tradycyjny sposób wykorzystując pistacje rosnące u podnóża Etny. 100% włoski produkt. Wyśmienity w smaku, idealny na deser.
Likier z melona Paesano 17%
Aksamitny i kremowy likier o wyraźnym smaku melona. Zawiera naturalne soki owocowe oraz kompozycje aromatyczne. Znakomicie smakuje solo lub z kostkami lodu.
Kremowe likiery z alpejskiego mleka
Kremy alpejskie Marzadro doskonale reprezentują naturę alpejskich dolin. Ich delikatny smak i umiarkowana zawartość alkoholu znakomicie zaspokajają gusta zwolenników lekkich i przyjemnie subtelnych napojów. Doskonałe po posiłku, odpowiednie również w połączeniu lub jako składnik deserów i lodów czy też do tworzenia oryginalnych, eleganckich koktajli.
- Crema Alpina Nocciola (orzech)
- Crema Alpina Limone (cytryna)
- Crema Alpina Fragoline di bosco (poziomka)
- Crema Alpina Caffe (kawa)
- Crema Alpina Pistacchio (pistacja)
Bombardino 17%
Smakowity górski likier wyprodukowany z lokalnego mleka, żółtek jaj i rumu. Bombardino jest doskonały sam w sobie, ale można go również połączyć z gorzkim kakao i bitą śmietaną. Taka wersja idealnie rozgrzewa! Polecany również w połączeniu z lodami, mrożonymi deserami lub jako składnik oryginalnych koktajli.