Włoskie likiery kremowe

Bicerin di Gianduiotto 15%

Likier o smaku oryginalnych piemonckich czekoladek gianduja, tworzony z kakao i orzechów laskowych. Vincenzi od 1996 jest wyłącznym właścicielem znaku towarowego Bicerin.

Likier pistacjowy Paesano 17%

Idealnie zbalansowany likier o kremowej konsystencji. Wyprodukowany w tradycyjny sposób wykorzystując pistacje rosnące u podnóża Etny. 100% włoski produkt. Wyśmienity w smaku, idealny na deser.

Likier z melona Paesano 17%

Aksamitny i kremowy likier o wyraźnym smaku melona. Zawiera naturalne soki owocowe oraz kompozycje aromatyczne. Znakomicie smakuje solo lub z kostkami lodu.

Kremowe likiery z alpejskiego mleka

Kremy alpejskie Marzadro doskonale reprezentują naturę alpejskich dolin. Ich delikatny smak i umiarkowana zawartość alkoholu znakomicie zaspokajają gusta zwolenników lekkich i przyjemnie subtelnych napojów. Doskonałe po posiłku, odpowiednie również w połączeniu lub jako składnik deserów i lodów czy też do tworzenia oryginalnych, eleganckich koktajli.
  • Crema Alpina Nocciola (orzech)
  • Crema Alpina Limone (cytryna)
  • Crema Alpina Fragoline di bosco (poziomka)
  • Crema Alpina Caffe (kawa)
  • Crema Alpina Pistacchio (pistacja)

Bombardino 17%

Smakowity górski likier wyprodukowany z lokalnego mleka, żółtek jaj i rumu. Bombardino jest doskonały sam w sobie, ale można go również połączyć z gorzkim kakao i bitą śmietaną. Taka wersja idealnie rozgrzewa! Polecany również w połączeniu z lodami, mrożonymi deserami lub jako składnik oryginalnych koktajli.


Szukaj