Amaretto Adriatico

Najczęściej nagradzany likier Amaretto. Wyśmienity likier wyprodukowany wyłącznie z migdałów apulijskich. Ręcznie zbierane migdały są prażone przez wiele godzin, po czym poddawane są procesowi maceracji i destylacji. Następnie dodawana jest wanilia, cynamon, kakao, odrobina kawy oraz brązowy cukier (dwukrotnie mniej cukru niż w tradycyjnym Amaretto). Dopełnieniem smaku jest szczypta soli morskiej pozyskiwana z Morza Adriatyckiego.

Amaretto Bianco Adriatico

Niezwykłe wydanie klasycznego likieru. Przygotowany z apulijskich migdałów pozbawionych skórek. Otula podniebienie aksamitnymi wrażeniami, podkreślając kremowy i doskonale zbalansowany smak likieru. Zachwyca migdałowym aromatem z waniliowymi nutami. Produkt wegański, bez sztucznych barwników, bez laktozy. 



Sambuca Lucano

Likier anyżkowo-ziołowy. Doskonała kompozycja kwiatów czarnego bzu, anyżu gwiaździstego, kopru włoskiego i lukrecji zamknięta w tradycyjnej przezroczystej butelce oklejonej białą etykietą. Trunek charakteryzuje się subtelnym słodkawym smakiem przeplatanym wyraźnymi nutami anyżu, przez co bardzo często wykorzystywany jest jako składnik ciekawych koktajli i drinków. Świetnie smakuje jako dodatek do kawy.  

Sambuca Negroni

Oryginalna receptura, wywodząca się z długiej włoskiej tradycji zielarstwa. Sambuca powstaje w wyniku destylacji parą wodną anyżu gwiazdkowatego, ekstraktów z kwiatów sambucus nigra oraz innych naturalnych naparów. Jest to słodki, gładki likier o gęstej, oleistej konsystencji i intensywnym, ale delikatnym smaku.

Amaretto della Casa 

Powstaje w wyniku moczenia gorzkich migdałów w alkoholu. Do naparu dodaje się wanilię i strąki kakao, nadając im typowy bukiet. Najlepiej smakuje podawane bez dodatków lub z lodem, jako baza do koktajli lub z kawą

Marena

Pyszny likier z dawnych lat w nowoczesnej interpretacji. Powstaje w wyniku niezwykle trafnego połączenia czerwonego wina D.O.P. z naturalnym sokiem wiśniowym uzyskanym ze starannie wybranych owoców. Idealny do podania po posiłku lub również do ciasta, na zimno lub z lodem oraz jako dodatek do przyrządzania inspirujących, eleganckich koktajli.


Dodaj 2 ml likieru Sambuca lub Amaretto
 i zaskocz swoich klientów!


Mirto

Najbardziej tradycyjny likier produkowany na Sardynii. Powstaje z jagód mirtu, cukru i alkoholu. Barwa ciemnoczerwona z fioletowymi refleksami. Intensywny, korzenny aromat z nutą balsamiczną. W smaku pełny i charakterystycznie słodko – gorzki. Znakomity jako zwieńczenie posiłku.
NORTH COAST S.A.
Al. Jerozolimskie 180, 02-486 Warszawa

(c)2021, Wszelkie Prawa Zastrzeżone
Liczba odwiedzin: 174513
Ta strona może korzystać z Cookies.
Ta strona może wykorzystywać pliki Cookies, dzięki którym może działać lepiej. W każdej chwili możesz wyłączyć ten mechanizm w ustawieniach swojej przeglądarki. Korzystając z naszego serwisu, zgadzasz się na użycie plików Cookies.

OK, rozumiem lub Więcej Informacji
Informacja o Cookies
Ta strona może wykorzystywać pliki Cookies, dzięki którym może działać lepiej. W każdej chwili możesz wyłączyć ten mechanizm w ustawieniach swojej przeglądarki. Korzystając z naszego serwisu, zgadzasz się na użycie plików Cookies.
OK, rozumiem