Nardini to najstarsza rodzinna destylarnia we Włoszech założona w 1779 roku. Historia rodziny Nardini to synonim pasji, miłości do swojego terytorium i jakości. Destylarnia oferuje grappy i likiery najwyższej jakości, które produkowane są według tradycyjnych receptur.
Dzisiaj siódme pokolenie kontynuuje tradycję rodzinną i szerzy na świecie kulturę włoskiej ikony: Nardini Grappa.
Grappa Riserva, 3 YO
Wynik ponad dwóch wieków doświadczenia i tradycji w sztuce destylacji. Ta rezerwowa grappa jest specjalną mieszanką najgładszych, najbardziej aromatycznych grap z wielu winnic. Starzona przez minimum 5 lat w beczkach z dębu slawońskiego i starannie przechowywana w piwnicach Nardini.
Idealnie łączy się z dojrzewającymi serami, ciemną czekoladą i kakao.
Kolor:
Jasnobursztynowy z jasnym odcieniem.
Aromaty:
Złożony i otulający profil, z intensywnymi z nutami kakao, wanilii i wiśni.
Smak:
Miękki, delikatny, harmonijne z dużą trwałością.
Grappa Extrafina Selezione Bortolo
Ta biała grappa zwana imieniem Extrafina to efekt ponad dwóch stuleci doświadczeń rodziny Nardini w sztuce destylacji. Miękka, elegancka i trwała, o bogatym kompleksie aromatyczny, w którym dominują zapachy kwiatowe (róża) i owocowe (brzoskwinia-banan). Idealnie sprawdza się po posiłku, należy podawać w temperaturze pokojowej.
Kolor: Przeźroczysty, krystaliczny
Aromaty: Złożony aromat z dominującymi nutami kwiatowymi (róża) i owocowymi (brzoskwinia i banan).
Smak: Gładki, delikatny z dużą trwałością.
Destylarnia Marzadro
Marzadro to destylarnia rodzinna, którą aktualnie zarządza już trzecie pokolenie rodziny Marzadro. Destylarnia słynie ze znanych w Europie Grapp i likierów.
Wśród wielu cech Grappy z destylarni Marzadro wyróżniają się finezja, elegancja i osobowość skupione w każdej butelce: bogaty i niepowtarzalny wachlarz aromatów, zapachów i smaków. To wszystko podpisuje się jednym słowem: doskonałość! Wysoka jakość produktów sygnowanych nazwą marki Marzadro rozpoczyna się od poświęcenia najwyższej uwagi wytłoczynom po dokładne, profesjonalne przetwarzanie.
Grappa Affina Acaccia, 10 YO
Grappa z limitowanej edycji, w smaku wyraźnie miękka i aromatyczna, o złożonej strukturze, z bogatą nutą zapachową, którą zawdzięcza białym winogronom takich jak Müller Thurgau i Moscato. Wytworzona w taki sposób Grappa leżakuje przez 10 lat w małych beczkach z drewna akacjowego, w ten sposób powstaje kompozycja unikalnych i wyjątkowych aromatów.
Bukiet zapachowy: aromatyczny, harmonijny.
Tekstura: miękka, trwała.
Grappa Affina Rovere, 10 YO
Grappa z limitowanej edycji o pełnym smaku i wybitnej indywidualności, prawdziwa eksplozja doznań. Wyróżnia się bogatym, jedwabistym, długotrwałym aromatem. W ustach okrągła, dojrzała, pełna. Wytwarzana jest z czerwonych winogron lokalnych winorośli Trentino, takich jak Teroldego Rotaliano i Marzemino d’Isera. Uzyskana w taki sposób Grappa leżakuje przez 10 lat w małych beczkach z drewna dębowego.
Bukiet zapachowy: złożony, zróżnicowany.
Tekstura: zdecydowana, zmysłowa.
Grappa Affina Ciliegio, 10 YO
Grappa z limitowanej edycji, o okrągłym, delikatnym zapachu i smaku. Wytwarzana jest ze szczepów czerwonych winogron, takich jak Lagrein i Pinot Noir. Grappa leżakuje przez 10 lat w małych beczkach z drewna czereśniowego, w celu uzyskania niepowtarzalnej mieszanki aromatów. Edycja limitowana: 1000 butelek rocznie.
Bukiet zapachowy: złożony, zróżnicowany.
Tekstura: zdecydowana, zmysłowa.
Grappa Giare Amarone
Grappa o szlachetnym i zdecydowanym zapachu, subtelna, harmonijna i trwała w smaku. Otrzymana z destylacji z cennych szczepów Amarone (Corvina, Rondinella, Molinara), jest pozostawiona do leżakowania przez okres co najmniej 36 miesięcy w małych beczkach dębowych o pojemności 500 litrów.
Bukiet zapachowy: pełny, zdecydowany.
Tekstura: aksamitna, trwała.
Grappa Giare Gewürztraminer
Grappa jednoszczepowa o intensywnym zapachu, bardzo harmonijna w smaku. Otrzymana z destylacji ze szczepów Gewürztraminer, jest pozostawiona do leżakowania przez okres co najmniej 36 miesięcy w małych beczkach dębowych o pojemności 1000 litrów.
Bukiet zapachowy: intensywny, aromatyczny.
Tekstura: delikatna, harmonijna.
Grappa Giare Chardonnay
Grappa jednoszczepowa o szlachetnym i eleganckim zapachu, intensywna i wytrawna w smaku. Otrzymana z destylacji ze szczepów Chardonnay. Leżakowana jest przez co najmniej 36 miesięcy w małych beczkach dębowych o pojemności 225 litrów.
Bukiet zapachowy: szlachetny, elegancki.
Tekstura: miękka, wytrawna.
Zestaw Grapp Giare
Zestaw Giare zawiera:
Grappa Giare Amarone 2L
Grappa Giare Chardonnay 2L
Grappa Giare Gewurztraminer 2L
6 kieliszków do Grappy
3 ekspozytory z drewna
5 kart Grappa
Zestaw Grapp Flight
Zestaw Flight zawiera:
2 x Grappa Le Diciotto Lune 0,7L
2 x Grappa Giare Amarone 0,7L
2 x Grappa La Trentina Morbida 0,7L
6 szt kieliszków
Ekspozytor z drewna
10 papierowych podkładek
5 kart Grappa
Grappa Le Diciotto Lune Riserva Botte Porto
Specjalna, druga edycja Grappy Stravecchia, Le Diciotto Lune. Riserva Botte Porto powstaje w wyniku dodatkowego okresu butelkowania wynoszącego osiemnaście miesięcy, w ograniczonej liczbie wyselekcjonowanych beczek, używanych wcześniej do rafinacji Porto. Dodatkowe rafinowanie podkreśla wyraźniejszy kontrast Grappa-Drewno i owocowy zapach z beczki Porto. Połączenie unikalnych doznań.
Odmiany winogron: Marzemino, Teroldego i Merlot (70%); Muscat i Chardonnay (30%).
Bukiet zapachowy: intensywny i owocowy.
Tekstura: aksamitna i harmonijna.
Grappa La Trentina Morbida Barrique
Grappę tę stworzyła potrzeba wyrażenia szczególnej miękkości destylatu. Została ona spełniona dzięki dokładnej destylacji w Bagnomaria, w alembiku, szczepów Moscato, Chardonnay i Gewürztraminer. Unikalne i wyraziste właściwości organoleptyczne zawdzięczane są cechom typowych szczepów, warunkom klimatycznym, szczególnemu terytorium i jego naturalnym zapachom. La Trentina Morbida Barrique leżakuje następnie w beczkach używanych wcześniej do starzenia Grappy Stravecchia Le Diciotto Lune, stając się bardziej „szlachetną” i aksamitną.
Bukiet zapachowy: aromatyczny, delikatny.
Tekstura: miękka, subtelna.
Grappa Le Diciotto Lune
Otrzymana z destylacji w kąpieli wodnej w alembiku, z 5 wytłoków trydenckich winogron: Marzemino, Teroldego, Merlot, Moscato i Chardonnay, dojrzewa 18 miesięcy w małych beczkach z drzewa czereśni, jesionu, dębu i akacji, z których każde nadaje grappie własne cechy zapachowe, aromatyczne, kolorystyczne i smakowe. Zapach nabiera intensywności, staje się bardziej eteryczny i harmonijny, smak traci początkową szorstkość i zaokrągla się, dając wrażenie jedwabistej, eleganckiej gładkości. Kolor wzbogacają ciepłe odcienie bursztynu.
Bukiet zapachowy: intensywny, słodki.
Tekstura: miękka, sucha.
Grappa di Prosecco
Elegancka Grappa pozyskiwana metodą destylacji w alembiku, w Bagnomaria, świeżych i wyselekcjonowanych wytłoczyn szczepów Glera, szczególnej dumy Conegliano i Valdobbiadene (Veneto), które nadają Grappie charakterystyczny harmonijny i wytrawny smak. Ta wysoko ceniona Grappa reprezentuje najlepsze produkty swego regionu.
Bukiet zapachowy: aromatyczny, kwiatowy
Tekstura: harmonijna, wytrawna
Grappa Ruta
Otrzymywana poprzez macerowanie liści ruty Grappą uzyskiwaną z wyselekcjonowanych różnych wytłoczyn trydenckich, destylowanych oddzielnie w Bagnomaria, w alembiku, a następnie zmieszanych. Ruta jest dziko rosnącą rośliną z rodziny Rutaceae, zbieraną na potrzeby naszej destylarni w miesiącach letnich. Ruta przekazuje Grappie balsamiczny, lekko gorzkawy smak i wzbogaca ją o korzystne właściwości poprawiające trawienie.
Tekstura: aromatyczna, intensywna.
Ta strona może korzystać z Cookies.
Ta strona może wykorzystywać pliki Cookies, dzięki którym może działać lepiej. W każdej chwili możesz wyłączyć ten mechanizm w ustawieniach swojej przeglądarki. Korzystając z naszego serwisu, zgadzasz się na użycie plików Cookies.
Ta strona może wykorzystywać pliki Cookies, dzięki którym może działać lepiej. W każdej chwili możesz wyłączyć ten mechanizm w ustawieniach swojej przeglądarki. Korzystając z naszego serwisu, zgadzasz się na użycie plików Cookies.